Fredag 6 december 19.00, Bjursås kyrka

Ur programmet bl a:
F X Brixi, Orgelkonsert F-dur
J Pachelbel, Kanon, D-dur
A Vivaldi, Largo ur “Vintern”
A Corelli, Concerto Grosso opus 6:8 ”Julkonserten”

När julen närmar sig avslutar vi jubileumsåret med konserter i mindre format. Henrik Alinder, organist i Kristine kyrka, leder orkestern i ett program fyllt med barockmusik.
Henrik är också solist i en sprudlande orgelkonsert av tjeckiske tonsättaren Frantisek Xaver Brixi.

I ett par av konsertens övriga programinslag kommer soloinsatser att utföras av orkesterns egna musiker.

Konsertens huvudnummer blir Arcangelo Corellis berömda julkonsert. Ett verk som skrevs omkring 1690 i tidstypiska formen concerto grosso. Klassisk musik från tidig barock som ofta spelas i både kyrkor och konsertlokaler när julen nalkas.
Corelli var kammarmusiker hos Sveriges exdrottning Kristina i Rom. Kristina som under sin tidiga regeringstid gav Falun stadsprivilegier och föranledde namngivningen Kristine kyrka och Kristine församling.

Adventskonserterna genomförs med församlingarna i Bjursås och Sundborn som medarrangörer.

Det är ingen entréavgift vid konserterna. Istället kommer en rekommenderad kollekt att tas upp av respektive församling.

<Tillbaka till Program